7 lényeges dolog, amit érdemes megfontolni a névjegykártya tervezésekor 2 rész

grafikai-tervezés-152-930x675.jpg

Névjegykártya, szórólap készítésekor, de minden olyan grafikai tervezés esetén, ami nyomtatva lesz érdemes figyelembe venni az alábbiakat:

grafikai-tervezés-147-300x234.jpg

1 Biztonságos terület

Győződj meg róla, hogy minden szöveg és fontos információ a szövegdoboz a biztonsági területén belülre kerüljön, mert máskülönben levághatod.

2 Kiigazít/levág

Ez az a pont, ahol a kártyát szeretnéd levágni.

3 Kifutó terület

A kifutó területet vágd le a kártyáról, így elkerülhető a névjegykártya peremén megjelenő fehér sáv. Győződj meg róla, hogy minden szöveg és kép ezen a területen belül maradjon.

Hacsak nem fehér a háttérszíned, mindenképpen használj Kifutó területet a kártyád tervezésekor. A kifutó felület elkészítésekor jelöld ki a dokumentum körüli területet, általában 3mm szélesen (ez a nyomdától függően változhat), a választott háttérszíneddel megegyező színben. Így elkerülheted, hogy csúnya peremsávok jelenjenek meg a kártyád szélén.

grafikai-tervezés-148-300x103.jpg

Kerüld a keretek használatát

Valójában, a legjobb, ha egyáltalán nem használunk keretet a névjegykártya tervezésénél. Igaz, hogy jól nézhet ki, de a kártyák körülvágásakor valószínű, hogy ez elcsúszott kereteket eredményezhet. Minden nyomda bizonyos hibaszázalékkal számol a kártyák kivágásakor, ami akár néhány milliméter is lehet, így mindenképp számolj némi eltéréssel.

Amit a képernyőn láthatsz:

grafikai-tervezés-149-300x201.jpg

És amit végül kézhez kaphatsz:

grafikai-tervezés-150-300x201.jpg

Figyeld meg, hogy a keret eltűnt, amikor a vágóél nem a megfelelő helyen vágja el a kártyát. A névjegykártyád designjánál minden milliméter számít.

Komplementer színek használata

grafikai-tervezés-151-300x124.jpg

Esztétikailag vonzó színeket válassz. Az élénk és erőteljes színek kavalkádjától lehet, hogy kitűnik a kártyád a többi közül, de nem biztos, hogy jó értelemben. Érdemes lehet a névjegykártyán túlmutatóan választani a színeket: igyekezz állandó színskálát használni a különböző médiumokon (weboldal, twitter, e- mailjeid automatikus aláírása), így professzionális arculatot alakíthatsz ki magadról.

A Weben számtalan eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítségével kialakíthatod a tökéletes színskálát. A COLOURlovers egy közösségi weboldal, ahol a felhasználók színpalettákat hozhatnak létre, és szavazhatnak, kommentelhetnek is egymás palettáira. Kiváló ötletforrás lehet, és néhány profi eszközzel is megismerkedhetsz ezáltal.

Folytatás a következő részben.

Forrás: This post is written by Simon Goble for Hongkiat.com