7 lényeges dolog, amit érdemes megfontolni a névjegykártya tervezésekor 3 rész

grafikai-tervezés-154.jpg

Elérkeztünk 3 részes blog sorozat befejező részéhez, amely a névjegykártya készítéshez ad hasznos grafikai tervezési tanácsokat. Ez a blog sorozat végig tanácsokkal látja el az olvasót a grafikai tervezéstől a nyomtatásig.

 

Győződj meg róla, hogy a szöveg olvasható

Ez egy nagyon fontos (és néha figyelmen kívül hagyott) elem a névjegykártya kialakításában. Ha nem szeretnéd, hogy az ügyfelek erőltessék a szemüket ahhoz, hogy elolvassák webhelyed címét vagy e-mailjét. Győződj meg róla, hogy a szöveg legalább 8 pt, világosan olvasható betűkkel és erőteljes színekkel szerepeljen. A 8 pt-nál kisebb betűk talán jól mutatnak a monitoron, de életlen, elmosódott vonalként jelennek meg nyomtatásban. Megpróbálhatod kiemelni a nevedet vagy fontos kapcsolattartási adataidat úgy, hogy valamivel nagyobbra vagy merészebbre szerkeszted, mint a többi információt.

 

Fontos információk

Győződj meg róla, hogy a kártya hátoldalán szerepeljen minden olyan információ, amiről úgy gondolod, hogy az ügyfél hasznosnak találná. Találsz itt egy gyors ellenőrzőlistát, de természetesen előfordulhat, hogy más dolgokat is szeretnél feltenni a névjegykártyára.

A neved – Azt a nevedet add meg, amelyen a partnereid ismernek.
A tevékenységed – Mindenképpen add meg, mivel foglalkozol, vagy mi írja le legjobban a tevékenységedet. Ha szeretnéd, tüntesd fel a szervezet nevét is, amellyel jelenleg kapcsolatban állsz.
Kapcsolatfelvétel – Telefonszám, e-mail, munkahelyi cím, közösségi média profilok stb.
QR kód-  nagyszerű módja a webes címek, telefonszámok vagy vCardok vizuális megjelenítésének. Rengeteg szabad QR-kód generátor van az interneten, hogy ezzel segítsen. (Európában nem gyakori a QR kód használata)

 

A design mentése

Ez is fontos része a folyamatnak, hiszen meg akarsz győződni arról, hogy minden kemény munka megmutatkozik a végtermékben.

Győződj meg róla, hogy az összes szöveg beágyazott vagy körvonalazott, kontúrozott.
Ne felejtsed el eltávolítani az iránymutatókat, vagy a színséma blokkokat
A legjobb eredmény érdekében mentsd el a tervet vektor alapú PDF formátumban, hogy biztosítsd az éles vonalak magas minőségű nyomtatását
A JPEG- vagy PNG-fájlok mentése elmosódott éleket vagy életlen szöveget eredményezhet.

grafikai-tervezés-153-300x107.jpg