Állásinterjú tippek

interjú1-min.jpg

Ugyan úgy, ahogy az önéletrajzírás estében is vasnak kerülődő dolgok, amik rossz fényt vetnek a pályázóra ugyan ez igaz az állsásinterjúra is. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttem pár dolgot, amit nem szabad mosdani, vagy tenni a meghallgatáskor.

Vigyázz a szavakkal

Amikor próbáljuk magunkat jó színben feltüntetni – még akkor is, ha negatív tulajdonságainkról kell beszélni. Egyrészt fontos, hogy ne legyünk slendriának, használjunk a helyzetnek megfelelő kifejezéseket. Ne használjunk szleng kifejezéseket. Emellett érdemes a megfogalmazásban arra is figyelni.

Ne mondjuk azt, hogy: Teljesen kiakadok, ha Excel táblázatban kell megcsinálnom valamit.

Mondjuk azt: Inkább humán beállítottságú vagyok, így például az Excel és más analitikai programok használata számomra nem könnyű, nehezemre esik. De próbálok mindig alaposan utánajárni a funkcióknak, hogy ez ne legyen érezhető.

interjú2-min.jpg

Sose mond az állásinterjún: ​Nagyon izgulok

Semmi baj nincs azzal, ha az ember izgul. Evvel én magam is küzdök, de meg kell tanulni úrrá lenni rajta Természetes dolog ilyenkor, hogy kellemetlenül érezzük magunkat, azonban ne közöljük ezt az interjúztatóval. A feladatunk ilyenkor az, hogy magabiztosságot és profizmust tükrözzünk. Nem szerzünk jó pontot, ha beismerjük az idegességünket és arra fogjuk, ha elhibázunk valamit.

Őszintén, nem sokat tudok a munkáról, azt reméltem, Önök majd mesélnek róla

Ez egy nagy álláskeresői hiba, mellyel elvágjuk magunktól a lehetőséget. A munkáltatók sok időt szánnak az interjúztatásra, és azt várják, hogy a jelöltek eléggé felkészültek és meg tudják magyarázni, miért jelentkeztek az adott pozícióra. Máskülönben csak az időt pazaroljuk egy olyan állásért, amit nem is biztos, hogy valóban szeretnénk. Fontos része az interjúnak, hogy álláskeresőként is tegyünk fel kérdéseket, azonban ne kérdezzünk olyat, amit tudnunk kellene az álláshirdetésből, vagy amit elolvashattunk volna a cég weboldalán.

Borzalmas volt a volt főnököm/kollégám/ügyfelem

Nagyon vigyázzunk a szavakkal akkor ha interjúztató arra kér minket, meséljünk a korábbi munkahelyünkről és az ott dolgozókról. Ilyenkor azonban ne mondjuk rosszat senkiről, még ha egy förtelmes főnökkel is volt dolgunk. Nem professzionális, ráadásul aggodalomra ad okot az interjúztatónak, hogy később róla miket mondanánk.

A legnagyobb gyengeségem (ami közvetlenül kapcsolódik a munkához)

A „melyek az Ön gyengeségei” kérdés gyakran előfordul az interjúztatás során. Erre a kérdésre nincs tökéletes válasz, van azonban olyan, amelyet jobb elkerülni. Ne mondjunk olyat, ami hatással van arra, hogy jól végezzük a munkánkat. Például ha a pozíció kreativitást igényel és a gyengeségünknek azt tüntetjük fel, hogy kreativitásból jócskán híján vagyunk, akkor bizony nem kerülünk az esélyesek közé. Ügyeljünk arra, hogy olyan gyengeséget, ami nem kapcsolódik a munkavégzéshez és említsük meg, hogyan dolgozunk a fejlesztésén.

Trágár kifejezés

Noha a káromkodásra sok helyen ma már annyira nem figyelnek fel mint korábban, egy interjún azért még sem jó pont. Káromkodni tilos! Korábbi blog bejegyzésemben már említettem, hogy az állásinterjú több szempontból is hasonló egy üzleti tárgyaláshoz, ahol elengedhetetlen az udvarias kommunikáció.

Egy pillanat, ezt mindenképp fel kell vennem

Bármennyire is egyre inkább életünk részét képezik a telefonok, egy interjún mindenképp némítsuk le a telefonunkat. Nagy illetlenségnek számít, még ha hangosan csörög, hát ha még az illető fel is veszi az interjúztatás közben!

A család az első

Igaz ami igaz, a legtöbbünknél így van, azonban ezt nem kell kiemelni egy állásinterjún. Valószínűtlen, hogy ezzel rokonszenvet keltünk az interjúztatóban még akkor is, ha kifejezetten egy állítólag család-barát munkahelyre pályáztunk.

Zárógondolat

Mint ahogy a bejegyzés elején is utaltam rá adjunk a jó megjelenésre. Erről a „ Hogyan illik megjelenni az állásinterjún” című blog bejegyzésemben bővebben írtam.

Link: https://www.metzdaniel.hu/blog/hogyan-illik-megjelenni-az-allasinterjun