Logó tervezés ingyenes programmal

grafikai-tervezés-188.jpg

Ha az ember céget alapít, vagy saját vállalkozásba kezd első lépések közt szerepel az arculat tervezés ás a logó tervezés Ez a blog bejegyzés arra ad tippeket, hogyan tudjuk ezt megtenni ingyenes programmal.

Korábban már írtam egy blog bejegyzést arról, hogy milyen a jó logó. Ez a blog bejegyzés az alábbi linken érhető el.

Link:

https://metzdaniel.hu/25-milyen-a-jo-logo/

De most azt nézzük meg, hogy milyen ingyenes programmal lehet logót tervezni, készíteni.

Az Inkscape egy ingyenesen letölthető Windows ra és Linux ra is telepíthető grafikus program. Kezelése nagyon sokban hasonlít a Corel Drew kezeléséhez. Igazság szerint először én is idegenkedtem kicsit a programtól, mert az Adobe Illustrator után furcsa. De hamar rá lehet érezni. A programban annak ellenére hogy ingyenes sok olyan szolgáltatás megtalálható, ami segíti a logó tervezés és logó készítés lépéseit. Legyen szó akár a rácsról, segédvonalakról, vagy a pontos pozicionálást elősegítő beállításokról.

grafikai-tervezés-187.jpg

A logó tervezés során teljes szabadságot kapunk, mert a programmal 2, illetve 3 D s logó egyaránt elkészíthető. A program meg tud nyitni Adobe Illustrator és Corel Draw fájlokat is. Itt viszont szeretnék egy személyes megjegyzést tenni. Nagyon figyeljünk az Adobe Illustrator, vagy Corel Draw fájl mentésekor a verzió számra, mert azInkscape nem mindegyik verzió számú Corel Draw, vagy Adobe Illustrator fájlt tudja megnyitni. Itt is szeretném melegíteni, hogy a programban majdnem minden parancs elérhető billentyű kombinációval is, ami nagy mértékben meggyorsítja a logó tervezés munkáját.

A logó tervezés folyamán a programban van lehetőség arra, hogy az egyes objektumok átláthatóságának a mértékén állítsunk. Ez akkor egy praktikus dolog, ha több objektum van egymáson, de mi csak egy adott objektumot szeretnék kijelölni a logó tervezés során.

Szintén érdemes megemlíteni, hogy több parancs az egér jobb gombjának lenyomásakor előugró menüből érhető el. Az elkészült logó terv több fájl formátumba menthető, többek közt PDF be is.

Mivel az Inkscape egy vektorgrafikus program, így a logó felhasználható bármekkora méretben minőségromlás nélkül.