Névjegykártya készítés GIMP-el első rész

Ha a grafikai tervezés kerül szóba, legyen szó akár névjegykártya készítésről, plakát, vagy szórólap tervezésről legtöbb ember az Adobe programok jutnak eszükbe.

Ez a Blog bejegyzés röviden azt mutatja be, hogyan lehet készíteni névjegykártyát GIMP-el, evvel segítve azoknak, akiknek nincsenek Adobe programjaik, vagy Linux rendszert használnak, minén is.

A GIMP egy ingyenes képszerkesztő program, amely sokféle dolgra alkalmas, beleértve a névjegykártyák készítését is. Bár nincsenek könnyen használható sablonok a GIMP-ben, professzionális kártyákat hozhat létre a GIMP néhány alapvető eszközével. Ezután elküldheti a végleges másolatot egy professzionális nyomtatóra, vagy kinyomtathatja és vághatja otthon. De hogyan kezdjünk hozzá?

1 Hozzunk létre egy új képet a GIMP-ben. Kattintson a Fájl menüre, és válassza az "Új" lehetőséget. Ez megnyitja az "Új kép létrehozása" ablakot.

2 Állítsuk be a vászon méretét. A szabványos névjegykártya mérete (90 mm x 50 mm). Ha a kártyákat professzionálisan szeretnénk kinyomtatni, akkor érdemes egy 5mm-es kifutóval dolgozni. A mérési egység kiválasztásához használja a "Képméret" mezők melletti legördülő menüt.

3 Nyissuk le a "Speciális beállítások" ablakot az "Új kép létrehozása" ablakban. Itt van lehetőségünk arra, hogy megváltoztassuk a fájl hüvelyk képpontjait. Az alapértelmezett érték 72, ami túl kicsi a nyomtatott anyagok számára, és homályos képet eredményez.

4 Állítsuk az "X felbontás" és az "Y felbontás" értékét "300" -ra. Amikor az egyiket 300-ra változtatjuk, a másik 300-ra automatikusan vált. Ez azt jelenti, hogy a kép 300 képpont / hüvelyk, ami nagy felbontású végterméket eredményez. Amikor létrehozzuk a vászont ezeknek a méreteknek, nagyon nagynak tűnik a képernyőn. Ez lehetővé teszi a kép részletes szerkesztését.

5 Hozzunk létre egy új réteget. Minden névjegykártyához hozzáadott elemnek külön rétegen kell lennie. A rétegeket egyedileg szerkeszthetjük, ami megkönnyíti az egyes elemek módosítását anélkül, hogy az egészet meg kellene változtatni azt.
Új réteget hozhat létre a GIMP-ben a "Réteg" → "Új réteg" gombra kattintva, vagy a ⌘ Cmd / Ctrl + ⇧ Shift + N megnyomásával.
Az alapértelmezett beállítások új átlátszó réteget hoznak létre, amely ugyanolyan méretű, mint az eredeti kép. Az új réteg megjelenik a képernyő jobb oldalán található Réteg ablakban.

gimp2.png

6 Adjon hozzá háttérképet (ha szükséges). Ha háttérképet szeretne hozzáadni a névjegykártyához, akkor ez az első réteg, amelyet hozzáad. Kattintson a "Fájl" menüre, és válassza a "Megnyitás rétegként" menüpontot. Ez lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy képfájlt, amely automatikusan új rétegként kerül hozzáadásra. Legyünk óvatosak a háttér használatakor, mivel a szöveg könnyen nehezen olvashatóvá válik.

7 Hozzunk létre egy külön réteget a szövegelemekhez. Ez a réteg magában foglalja a nevét, címét, elérhetőségeit és bármi másat, amit a kártyáján szeretne feltüntetni.

8 A Szövegdoboz eszközzel hozhatunk létre szöveget a kártyán. A Szövegdoboz eszköz ("T" a képernyő bal oldalán lévő eszköztárban) lehetővé teszi, hogy külön dobozokat készítsünk különböző formázással. Kattintsunk és húzzuk meg, hogy külön szövegdobozokat hozzunk létre a vállalat nevéhez, nevéhez és címéhez, valamint elérhetőségi adataihoz
Győződjünk meg róla, hogy a szöveg elég nagy lesz az olvasáshoz. Míg a szöveg könnyen olvasható, ha a kártyára nagyított, akkor a "Dot for Dot" funkció le van tiltva, de lehet, hogy nem látható. Váltsunk oda-vissza nézetek között, amikor szöveget adunk hozzá, és így látható lesz, hogy mennyire olvasható a tényleges méretben.
9 Hozzunk létre egy logó réteget a logófájljával (ha van ilyen). Ha van egy emblémája, amelyet használni szeretne a kártyán, hozzá kívánja adni a saját rétegéhez. Ez biztosítja, hogy ne ütközzön a szövegdobozok valamelyikével.
Kattintson a "Fájl" → "Megnyitás rétegként" elemre, majd válasszuk ki a logófájlját. Miután betöltötte, átméretezhetjük azt a logó képének sarkában lévő dobozok húzásával. A logót a kép közepére kattintva mozgathatjuk. Ha nincs logónk, a GIMP a tökéletes hely a létrehozásához.

gimp1.jpg

10 Nézzük át a kártyáját. Kattintson a "Nézet" menüre, és tiltsuk le a "Dot for Dot" (pontról pontra) pontot. Ez lehetővé teszi, hogy a kártyát az aktuális nyomtatott méretben láthassuk. Ezzel a nézettel tekinthetjük meg, hogyan néz ki a kártya. Győződjünk meg róla, hogy a szöveg olvasható e és a design megfelelő nem zsúfolt. Ellenőrizzük a hibákat is.

11 A nyomtatás előtt mentsük el a kártyát GIMP projektként, így utólag is módosítható lesz.

A nyomtatásról a következő részben.