Névjegykártya készítés GIMP-el második rész

Az előző blog bejegyzésben megnéztük,hogyan készítsünk GIMP-el névjegykártyát. Ebben a blog begyezésben a grafikai tervezés utolsó fázisáról a nyomtatásról lesz szó. Ha esetleg nem olvastad az előző bejegyzést a linkre kattintva elolvashatod.
Link: https://www.metzdaniel.hu/blog/nevjegykartya-keszites-gimp-el-elso-resz

1. A megfelelő formátum meghatározásához forduljunk a nyomtatási céghez. Ha a kártyáját professzionálisan szeretnénk kinyomtatni, a nyomtató előnyben részesíthet bizonyos fájlformátumokat. A közös formátum a PDF és a PSD (Photoshop). A GIMP mindkettőre exportálhat.

gimp3.jpg

2. Exportáljuk a képet. Miután ismerjük a fájl megfelelő formátumát, exportálhatjuk azt a GIMP-be. A kép exportálása megkönnyíti a nyomtatási folyamatot, ha otthon szeretnénk nyomtatni.
Kattintsunk a "Fájl" menüre, és válasszuk az "Exportálás" lehetőséget. Az ablak alján található legördülő menüből válasszuk ki az exportálni kívánt formátumot.
Ha otthon fogjuk kinyomtatni a kártyákat, válasszuk ki a PNG vagy PDF formátumot.

3. Ha magunk szeretnénk kinyomtatni a képet, be kell állítanunk egy új oldalt, ahol az összes kártyát elhelyezhetjük. Ezt megteheti a GIMP-ben.

4. Az új oldal mérete legyen A4 (210x297mm) Segédvonalak segítségével jelöljük a margókat és a vágójeleket is.

5. Keressük meg és illesszük be a korábban már mentett névjegykártya fájlt, vagy fájlokat a GIMP-be.

gimp4.png

6. Folytassuk a kártya másolatainak beillesztését, amíg kitölti az oldalt.

7. Igazítsuk a kártyákat. Használjuk a dokumentum szélén lévő vonalzókat a kártyák felsorolásához a könnyű vágáshoz. Győződjünk meg arról, hogy mind vízszintesen, mind függőlegesen egy vonalba kerülnek.

8. Nyomtatás előtt ellenőrizzük, hogy van e papír a nyomtatóba. A névjegykártya nyomtatásához én a 250g-os papírt javaslom, de papírvásárlás előtt tekintsük meg a nyomtatónk által támogatott papírfajtákat.

9. Nyomtassuk ki a kártyákat. Miután behelyeztük a megfelelő papírt, elkezdhetjük nyomtatni a kártyákat. Először nyomtassunk ki egy lapot, és ellenőrizzük, hogy mindent megfelelően nyomtat-e. Ellenőrizzük, hogy a tinta nem folyik e, és a szöveg olvasható. Próbáljuk meg összevágni is, hogy lássuk, hogy minden rendben van-e.
Ha már biztosak vagyunk benne, hogy a kártyák jól néznek ki, elkezdhetjük a tömeges nyomtatást. Használjunk egy precíziós vágószerszámot a kártyák kivágásához.

Forrás: https://www.wikihow.com/Make-Business-Cards-with-GIMP