Nyolc tipp a jó termékfotó elkészítéséhez

Sokan úgy gondolják, hogy a termékfotózás egyszerű. Ez nem igaz, mert nem könnyű a termék művész bemutatása. Hogyan érhető el az optimális világítás, vagy mit kell figyelembe venni a termékfotóknak a képek tervezése során? Ebben a blog bejegyzésben megosztok veletek 9 tipp a jó termékfotó elkészítéséhez.

A fénykép elkészítéséhez használjunk megfelelő fényképezőgépet 

Ne essünk abba a tévhitbe, hogy csak a legdrágább géppel lehet profi termékfotót készíteni. A jó fotóhoz 2 dolog kell. Ismerjük a fényképezőgépünket és rengeteg gyakorlás. Én magam jelenleg egy Canon 1300D-vel dolgozom.

Egyszerű háttér

A háttér legyen egyszerű, hogy a néző figyelmét ne vonja el a lényegről. A háttér ne legyen fényes, mert ha fényes háttér előtt fotózunk egy terméket fényes élei lesznek.

Termékfotózásnál mindig használjunk állványt

Ez egy stabilitást ad és elősegíti a precíz beállítást. Itt szeretnék megjegyezni 2 fontos dolgot Stúdiómunkához érdemes egy masszív állványt vásárolni. Vásárláskor mindképp nézzük meg az állvány terhelhetőségét és nézzünk utána eszközeink súlyának. Váz, objektívek, vaku.

Product-Photos2.jpg

Blende nyílás

Termékfotózásnál igyekezzünk kicsi blende nyílással fotózni a nagyobb mélységélesség érdekében. Ha azonban kicsi mélységélességű fotót szeretnénk készíteni használjunk nagy blende nyílást.

A különböző fényformázók használata a termékfotózásnál

Az optimális megvilágítást különböző fényformázókkal rendelkező lámpatestek célzott felhasználásával érik el. Bizonyos esetekben elegendő lehet egy lámpatest és egy fényesítő is.

Nézd meg a képernyőt a fényképezés közben 

Lehetőség szerint csatlakoztassuk a fényképezőgépet számítógéphez és közvetlenül számítógépre vigyük az elkészült képet. A fényképezőgép kijelzője túl kicsi a pontos értékeléshez, valamint az első képszerkesztő beállításokat is elvégezheti a számítógépen." Ez rendkívül fontos mert egy jó termékfotó 50%  fotózásból és 50%  utómunkából áll. 

Fontos a jó elképzelés

Először alaposan meg kell gondolni, hogyan legyen a termék beállítva és ahhoz kell a berendezéseket igazítani.

Haladjunk lépésről lépésre a felvétel alatt 

Használjunk állványt a helyes perspektíva beállításához. 
Állítsuk be, rendezzük el a terméket, vagy termékeket, amiket le szeretnénk fotózni.
A lámpákat úgy állítsuk be, hogy ügyeljünk arra, hogy melyik lámpa, melyik fényt generálja.
Haladjunk lépésről lépésre. 


Forrás: https://www.whitewall.com/de/mag/produktfotografie